Bjarne.nl

Paris Roller 2007

Als je wel eens op een vrijdagavond in Tilburg komt, heb je de kans om een groep van +/- 200 mensen op skates tegen te komen. Als je wel eens op een vrijdagavond in Parijs komt, heb je de kans om een groep van +/- 10.000 mensen op skates tegen te komen. Daarom zijn wij, afgelopen weekend, met een groep van 40 man uit Tilburg richting Parijs gegaan om daar aan de Friday-night skate mee te doen. 38 man vertrokken vrijdagmorgen om half 9 met de bus richting Parijs, behalve mijn vader en ik omdat ik net begonnen ben aan een proefwerkweek, en die natuurlijk belangrijker is dan een weekendje Parijs.

[afbeelding]

Nadat de bus vertrokken was, is mijn vader naar huis gegaan en ikzelf ben op de fiets gestapt en naar school gereden om mijn twee proefwerken van die dag te maken. Toen ik klaar was, ging ik naar het station, waar ik nog een half uur op mijn vader heb staan wachten. Om 13:07 uur vertrok de trein naar Roosendaal, waar we overgestapt zijn op de trein naar Brussel. Eenmaal in Brussel aangekomen, zijn we op de Thalys gestapt richting Parijs.

[afbeelding]

Toen we aangekomen waren in parijs, zijn we met de metro naar de rest van de groep gegaan en hebben we wat gegeten. Toen we klaar waren met eten, hebben we een ijsje gegeten en zijn we terug gegaan naar ons hotel om ons voor te bereiden op de tocht die om 22:00 uur begon. We hadden om 21:00 uur af gesproken voor het hotel, om vervolgens richting Montparnasse (waar de start is) te skaten.

[afbeelding]

[afbeelding]
(dit was halverwege Montparnasse)

We waren al om 21:20 op Montparnasse dus we hebben daar wat rondgehangen 😛 .

[afbeelding]

Toen we vertrokken bleken we met “maar” 6000 man te zijn, maar dat mocht de pret niet drukken, we hebben een lekker snelle tocht gereden, en het was super om tussen zoveel mensen te skaten.

[afbeelding]

Wat het mooiste was dat we aan kwamen rijden en om de hoek de Eiffeltoren stond te knipperen, waar we vervolgens onderdoor skaten. Bij de pauze (achter de Eiffeltoren) kregen we gratis wat te drinken.

[afbeelding]

Toen nog een eindje doorgeskate en toen we weer bij Montparnasse waren hebben we nog wat gedronken en zijn we gaan slapen.

[afbeelding]

De volgende dag is de ene helft van de groep door de stad gaan skaten en de andere helft is te voet/met de metro door de stad gelopen. Hier wat foto’s van de dingen die wij bezocht hebben:

[afbeelding]
De Sacre Coeur

[afbeelding]
De Arc de Triomphe

[afbeelding]
De Eiffeltoren

[afbeelding]
De Notre dame

Om 17:00 uur stond de bus weer klaar om terug naar Tilburg te gaan, we hebben daar nog wat gedronken (tot half 3 😛 ) en zijn toen weer naar huis gegaan.

[afbeelding]

Dat was Parijs, nu gewoon weer elke vrijdagavond in Tilburg skaten 🙂

Vorige Bericht

© 2024 Bjarne.nl

Thema door Anders Norén